Despre noi

Istoricul companiei

ROMAERO SA are o experienta de 90 de ani in domeniul aeronautic, jucand un rol-cheie in dezvoltarea industriei aeronautice romanesti.

1920: Compania este fondata prin Decret Regal.

1950: Centru de intretinere si reparatii specializat pentru flotele de aeronave rusesti ale TAROM si Ministerului Apararii (Lisunov Li-2, Ilyushin II-14, II-18, Antonov AN-2, AN-24, AN-26, AN-30). In paralel, Romaero a fabricat avionul ulti-rol IAR, de design romanesc.

1968: Contractul intre Romaero so compania britanica Britten Norman, a dus la fabricarea a 500 de aeronave Islander de catre Romaero in mod exclusiv. Un alt proiect Romaero din cadrul acestui contract a fost avionul Defender 4000. In calitate de subcontractor exclusiv Islander, Romaero a inceput implementarea know-how-ului tehnologic si a unui sistem de calitate.

1978: Fabricarea de aeronave BAC 1-11, dupa concluzionarea contractului de licenta intre Romaero si British Aerospace. Acest lucru a determinat o investitie uriasa in ceea ce priveste know-how, echipamente, productie, personal si implementarea unui sistem aprofundat de asigurare a calitatii.

1990: Din cauza schimbarilor in mediul economic si social,  au fost necesare noi strategii si orientari in ceea ce priveste productia, compania initiind un masiv proces de restructurare.

1994: Contractul incheiat cu compania Boeing pentru fabricarea de aeronave B 737 si B 757, a deschis noi oportunitati de afaceri pentru Romaero, in calitatea sa de furnizor autorizat Boeing. Acest contract a facut parte dintr-un acord offset intre Romania si SUA.

Din 1994 si pana in prezent, Romaero s-a implicat masiv in fabricarea de piese pentru aeronave si sub-ansamble pentru diverse programe ocidentale de aeronave si de asemenea in furnizarea de intretinere si servicii de reparatii pentru diversi operatori.

Incepand cu anul 2003, Romaero este “Centru National de Intretinere si Reparatii pentru aeronava Lockheed Martin C-130 Hercules” si a semnat un parteneriat strategic cu Lockheed Martin si Decro pentru intretinerea si modernizarea flotei romane de aeronave MoD C-130 Hercules.